Amennyiben egy hosszabb vagy rövidebb külföldi tartózkodás, tanulás vagy munkavállalás után úgy dönt, hogy ismét Magyarországon kívánja folytatni az életét, akár egyedül, akár családjával, különféle személyes vagy szakmai élethelyzetekkel, hivatalos ügyintézési módokkal és kérdéssel is foglalkoznia kell a hazatérés előtt. Annak érdekében, hogy a magyarországi életkezdése vagy korábbi életének itthoni folytatása könnyebb legyen, a tájékoztatónkban összegyűjtve megtalálhatja mindazoknak a főbb ügyeknek a leírását, az illetékes hatóságok és ügyfélszolgálatok elérhetőségeit és hiteles, aktuális információit, amelyek segíthetnek a hazatéréséhez szükséges eredményes felkészülésében.

Mivel az itt szereplő tájékoztatók nem teljeskörűek, az egyéni körülményeinek megfelelő válaszokért személyes kérdéseivel minden esetben közvetlenül az illetékes hatóságokhoz célszerű fordulni.

Amennyiben az itt szereplő tartalmakkal kapcsolatban bármilyen észrevétele van, vagy úgy érzi, hiányzik valami fontos, kérjük e-mailben írja meg az fszf_titkarsag@ngm.gov.hu címre.

A tájékoztató itt tölthető le.