2019. augusztus 27-én Sejk Khalid bin Hilal Al-Maawali úr, a Madzslisz Al-Súra elnöke levelet kapott Kövér László Házelnök úrtól, a Magyar Országgyűlés elnökétől, amelyet Krizsák István, a Szultánságba akkreditált magyar Nagykövetség id. ügyvivője kézbesített.

A találkozón Al-Maawali úr üdvözölte az id. ügyvivőt dicsérve a Szultánság és a baráti Magyarország közötti szoros kétoldalú kapcsolatokat, valamint hangsúlyozva a kapcsolatok fejlesztésének fontosságát a legkülönbözőbb területeken.

A magyar Nagykövetség id. ügyvivője a maga részéről megállapította a két ország közötti kapcsolatok markáns előrehaladását, üdvözölve a Szultánság létfontosságú szerepét a régió kérdéseinek szolgálatában és a térségbeli országok közötti együttműködés erősítésében. Köszönetét fejezte ki a Madzslisz Al-Súrának a nagyszerű lehetőségért, hogy megvitathatták a két országot érintő számos kérdést, miközben várakozással tekint a parlamenti baráti csoport létrehozására a Madzslisz Al-Súra és a Magyar Országgyűlés között.

 A találkozón szintén részt vett Mohammad bin Abu Baker Al-Ghassani úr, a Madzslisz elnök-helyettese és Sejk Ali bin Nasser Al-Mahrouqi, a Madzslisz főtitkára.